Veganske brownies med hasselnødder
Brownies er altid et sikkert hit - især når de er snasket, klæbrige og super velsmagende. Her er en nem opskrift på nogle sikre vindere. Vi har lavet en opskrift på brownies med hasselnødder som smager herlig af chokolade og samtidig er de også veganske - det er en ren win-win!
Ingredienser til brownies med hasselnødder
Brownies med hasselnødder
- 1 Barebells Vegan Hazelnut & Nougat proteinbar
- 100 g hele hasselnødder
- 50 g mandler
- 200 g bløde dadler
- 1 knivspids salt
- Vanilje
Glasur
- 0,5 dl. kokosolie
- 2 dl. mandelmælk
- 3 spsk. agave sirup
- Ca. 3.5 spsk. kakaopulver
Topping (valgfrit)
- 20g hasselnødder
- 10 g kakaonibs
Fortsætter under billedet...
Fremgangsmåde
- Kom hasselnødder, mandler, kakaopulver og salt i en foodprocessor og bland til nødderne er groft hakkede. Læg dem derefter i en skål og stil dem til side.
- Hak den veganske proteinbar og bland den med dadler og lidt vanilje, indtil du får en jævn dej. Hvis du synes, dejen er for klistret, så tilsæt lidt vand.
- Hæld nøddeblandingen i dejen med proteinbarene og dadler og bland til alt er en glat dej.
- Hæld hele dejen i en ordentlig form og stil den i køeskabet.
- Nu er det tid til glasuren: forbered et vandbad og smelt kokosolien med mandelmælk, kakaopulver, agavesirup og lidt vanilje over vandbadet.
- Når det hele er smeltet, tages det af varmen og lader det tykne. Rør i ny og næ.
- Hæld glasuren ovenpå brownien med hasselnødder og lad den derefter køle af i køleskabet igen.
- Hak hasselnødderne groft og hæld dem over kagen sammen med kakaonibs. Lad det hele køle af i mindst en time i køleskabet. (Kagen holder op til en uge, når den opbevares i køleskabet).
- Nyd dine brownies med hasselnødder - velbekomme!
Opskriften er lavet af @anywayani i samarbejde med Barebells.