Svensk chokoladekage
Kladdkaka, som det hedder på svensk – er svenskernes svar på en velsmagende, snasket og klæg chokoladekage. Her er en super nem opskrift på hvordan man får svenskernes svar på en 'mudcake' og opnår en rigtig svensk chokoladekage.
Ingredienser til svensk chokoladekage
Chokoladekage
- 2 æg
- 3 spsk. honning/agavesirup
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. sødemiddel
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. kokosolie
- 2 dl Barebells chocolate milkshake
- 2/3 dl kakao
- 2,5 dl kokosmel
- 2 msk starkt kaffe
Glasur
- Resten af milkshaken
- 4 spsl. kakao
- 2 spsk. kaffe
- 2 spsk. kokosolie
- 4 spsk. honning/agavesirup
Fortsætter under billedet...
Fremgangsmåde
1. Alle ingredienserne til den svenske chokoladekage blandes sammen til en jævn dej.
2. Spred ud i en form
3. Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter - det er en god ide at holde øje med kagen, så den ikke får for meget.
4. Lad afkøle
5. Kom alle ingredienserne til glasuren i en gryde og sæt på kogepladen.
6. Varm massen og rør konstant rundt. Dejen skal være flydende, men lidt tyk.
7. Prik huller i kagen med et sugerør flere forskellige steder.
8. Hæld derefter glasuren på og drys evt. med kokos.
9. Nyd din svenske chokoladekage!
Opskriften er lavet af
@wellnesslinn i samarbejde med Barebells