Sund boller i karry
Boller i karry er en dansk klassiker, som de fleste er ret vilde med, så her får du vores version af en nem og lækker portion sund boller i karry. Vi har lavet saucen på Slender Chef Indian Curry dressing og har samtidig fyldt både saucen og kødbollerne med en masse grøntsager.
Ingredienser til sund boller i karry:
Kødboller:
- 500g hakket kylling 3-6%
- 1 løg
- 3 revet gulerødder
- Salt og peber
Sauce:
- 2 store dåser kokosmælk light
- 5 spsk Slender Chef Indian Curry
- 2-3 spsk. karrypulver
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 200g broccoli
- 3 gulerødder
- 100g babymajs
Fortsætter under billedet...
Fremgangsmåde
- Start med at lave kødbollerne ved at rive løg og gulerødder på et rivejern og bland det sammen med kødet, salt og peber. Stil gerne farsen på køl 30 minutter.
- Kom vand i en gryde med lidt salt og kog det op. Form dejen til små kødboller og kog dem i 4-6 minutter. Bollerne er færdige, når de kommer op til overfladen.
- Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset, så du kan lave saucen. Skær løg i små tern, gulerødderne i tynde skiver, halver babymajs og skær peberfrugten i tynde strimler.
- Kom løg i gryden sammen med lidt olie og steg et par minutter. Kom de andre grøntsager, på nær broccoli, i gryden sammen med lidt karry og lad det stege med yderligere et par minutter.
- Kom kokosmælk og Slender Chef Indian Curry dressing i gryden og ladet det simre i 10 minutter. Synes du saucen er for tynd, så jævn den med lige dele majsstivelse og vand som røres sammen i en skål og efterfølgende piskes i saucen.
- Kom kødboller og broccoli i saucen, lad det simre nogle minutter, smag til med salt og peber. Server sammen med en blanding af kogte ris og blomkålsris og top retten med æbletern.
- Nyd din sunde boller i karry - velbekomme!
Næringsindhold pr. portion af sund boller i karry
349 kcal27,9g protein
11,1g kulhydrater
23,8g fedt