Sund boller i karry

Boller i karry er en dansk klassiker, som de fleste er ret vilde med, så her får du vores version af en nem og lækker portion sund boller i karry. Vi har lavet saucen på Slender Chef Indian Curry dressing og har samtidig fyldt både saucen og kødbollerne med en masse grøntsager.

Ingredienser til sund boller i karry:

Kødboller:

  • 500g hakket kylling 3-6%
  • 1 løg
  • 3 revet gulerødder
  • Salt og peber

Sauce:

  • 2 store dåser kokosmælk light
  • 5 spsk Slender Chef Indian Curry
  • 2-3 spsk. karrypulver
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 200g broccoli
  • 3 gulerødder
  • 100g babymajs

Fortsætter under billedet...

Sund og nem boller i karry

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave kødbollerne ved at rive løg og gulerødder på et rivejern og bland det sammen med kødet, salt og peber. Stil gerne farsen på køl 30 minutter.
  2. Kom vand i en gryde med lidt salt og kog det op. Form dejen til små kødboller og kog dem i 4-6 minutter. Bollerne er færdige, når de kommer op til overfladen.
  3. Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset, så du kan lave saucen. Skær løg i små tern, gulerødderne i tynde skiver, halver babymajs og skær peberfrugten i tynde strimler.
  4. Kom løg i gryden sammen med lidt olie og steg et par minutter. Kom de andre grøntsager, på nær broccoli, i gryden sammen med lidt karry og lad det stege med yderligere et par minutter.
  5. Kom kokosmælk og Slender Chef Indian Curry dressing i gryden og ladet det simre i 10 minutter. Synes du saucen er for tynd, så jævn den med lige dele majsstivelse og vand som røres sammen i en skål og efterfølgende piskes i saucen.
  6. Kom kødboller og broccoli i saucen, lad det simre nogle minutter, smag til med salt og peber. Server sammen med en blanding af kogte ris og blomkålsris og top retten med æbletern.
  7. Nyd din sunde boller i karry - velbekomme!

Næringsindhold pr. portion af sund boller i karry 

349 kcal
27,9g protein
11,1g kulhydrater
23,8g fedt
    Liquid error (snippets/product-grid-item line 122): comparison of String with 0 failed
    fra