Risalamande med protein
Risalamande med protein
Julen nærmer sig, og findes der nogle lækre end risalamanden, vi tror det næppe. Vi har her lavet vores version af den skønne juledessert, hvor vi har tilføjet vores lækre proteinpulver med vaniljesmag. For at spare lidt på kalorierne har vi bruge cremefine i stedet for piskefløde og vi har kogt grøden på skummetmælk – I kan dog altid vælge at bruge både piskefløde og sødmælk, hvis I foretrækker det.
Ingredienser – 4 port.
Risengrød:
120g grødris
6 dl skummetmælk (eller sødmælk)
1,5 dl vand
Lidt salt
Risalamande:
Den afkølet risengrød
2 dl cremefine 19% eller piskefløde
30g Wispy vaniljeproteinpulver
1 vaniljestang, 1 tsk vaniljesukker eller ½ tsk vaniljepulver
30g hakket mandler
Lidt flydende sødemiddel eller sukrin melis
Fremgangsmandler
- Start med at lave risengrøden ved at komme ris, vand og salt i en gryde og lad det koge 5 minutters tid, eller til vandet er væk.
- Tilføj derefter mælk og lad grøden simre 1 lille times tid ved lav varme. Husk at røre i grøden ofte. Lad grøden køle helt af. Den kan sagtens laves dagen i forvejen.
- Smut mandlerne ved at sætte en gryde over med vand. Når vandet koger, tages det at varmen, mandler kommes deri og skal stå i 10 minutter. Smut derefter mandlerne og tør dem.
- Læg en mandel til siden og hak resten groft.
- Pisk cremefine i en skål.
- Kom den afkølet risengrød i en stor skål og tilføj proteinpulver og vanilje og rør det godt sammen.
- Vend til sidst flødeskum og hakket mandler i grøden og smag til med sødemiddel. Vend den hele mandel i grøden og server med kirsebærsauce.
Næringsindhold pr. portion
333 kcal
15,2g. protein
35g kulhydrater
14,6g fedt