Proteinrige klatkager

Proteinrige klatkager – 12 stk.

Har man ikke altid en sjat risengrød til overs, hver gang man have det til aftensmad? Det er som om man bare ikke kan ramme den præcise mængde, og dermed er nødsaget til at lave klatkager af resterne, men det gør jo absolut ikke noget, hvis I spørger os. Klatkager smager forrygende og kan laves på ganske kort tid. Den afkølet risengrød skal bare røres op med lidt æg, havregryn eller mel, bagepulver, lidt sødemiddel og i denne opskrift har vi også tilføjet en portion proteinpulver.

Ingredienser

Risengrød

  • 6 dl letmælk
  • 1,5dl vand
  • 120g grødris

Klatkager

  • 2 æg
  • 50g Wispy vanilje proteinpulver
  • 40g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk EASIS multisød (eller sukker)
  • 0,5 tsk vaniljepulver

 Mascarponecreme

  • 150g mascarpone
  • 1-2 spsk EASIS Florsød
  • ½ tsk vaniljepulver

Kogte bær

  • 250g frosne blandet bær
  • 3 spsk vand
  • 1 spsk EASIS Multisød
  • ½ tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde

  1. Kom grødris og vand i en gryde og lad det simre ved høj varme til alt vandet er fordampet. Tilføj mælk og salt og skru ned for varmen.
  2. Lad grøden simre ved svag varme i ca. 40-45 minutter og husk at røre i gryden ret ofte, så grøden ikke brænder på. Når grøde er færdig, skal den køles af, inden I laver dejen til klatkager.
  3. Kom de frosne bær, vanilje, multisød og vand i en lille gryde, lad det simre i 7-8 minutter og lad det køle af.
  4. Bland den afkølet grød sammen med æg, proteinpulver, havregryn, bagepulver, multisød og lidt vaniljepulver. Rør det hele godt sammen.
  5. Varm en pande, kom lidt smør på og steg klatkagerne ved middelvarme – de skal have et par minutter på hver side.
  6. Pisk mascarpone med florsød og vanilje.
  7. Server klatkagerne med enten den pisket mascarpone og kogte bær eller med sukker og syltetøj.

 

Næringsindhold pr. klatkage

  • 90 kcal
  • 6,2gg proteiner
  • 11,4g kulhydrater
  • 2g fedt