Proteinrig snasket brunsviger
Proteinrig snasket brunsviger
Hvem kender ikke til den lækre snasket fynske ’kage’ Brunsvigeren. Det tror vi de fleste danskere gør. En brunsviger består i alt sin enkelthed af en blød dej, som toppes med en masse lækker snask. Vi har dog her ændre lidt i den oprigtige version og i stedet fyldt den med flere proteiner og en mere kalorielet topping – men tro os, den smager forrygende.
Opskrift
Bund:
25g gær
1dl skummetmælk
1 dl ymer eller kærnemælk
Ca. 335g hvedemel
1 æg
30g let kærgården
2 spsk multisød
30g Wispy vanilje proteinpulver
½ tsk. kardemomme
Lidt salt
Fyld:
100g sukrin gold
40g kærgården
1 tsk kanel
120g æblegrød
Fremgangsmåde
- Udblød gær i lunken mælk. Tilføj kærnemælk og æg og rør det sammen. Tilføj hvedemel, multisød, proteinpulver, kardemomme og lidt salt. Ælt dejen i 5 minutter og tilføj smørret. Kør dejen yderligere 5-7 minutter.
- Kom bagepapir i en form på 25x15 cm og kom dejen deri. Sørg for at sprede den godt ud, så den fylder hele formen. Lad dejen hæve 1 time.
- Lav toppingen ved at komme sukrin gold, smør og kanel i en kasserolle og smelt det samme ved middel varme. Tilføj derefter æblegrød og stil det til siden.
- Lav huller i den hævet dej med fingrene og hæld fyldet over. Bag brunsvigeren i en 200 grader forvarm ovn i ca. 20 minutter.
- Del brunsvigeren i 15 stykker og nyd
Næringsindhold pr. stykke
130 kcal
4,8g protein
27,5g kulhydrater
3,6g fedt