Proteinrig risalamande

Proteinrig risalamande – 6 port.

Ingen jul uden risalamande og måske en lille mandelgave. Vi har her lavet en lidt mere proteinrig risalamande, som vi har kogt på letmælk og vendt med pisket cremefine 19% (I kan sagtens bruge piskefløde i stedet eller en anden fløde, som kan piskes), mandler, vanilje og ikke mindst vores vanilje proteinpulver. Denne risalamande smager virkelig godt og kan i den grad anbefales.

 

Ingredienser

Risengrød

  • 6 dl letmælk
  • 1,5dl vand
  • 120g grødris
  • Lidt salt

Risalamande

  • Grøden
  • 2dl cremefine (kan udskiftes med piskefløde)
  • 50g Wispy vanilje proteinpulver
  • 30g hakket mandler
  • 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 vaniljestang
  • Lidt melis

Fremgangsmåde

  1. Kom grødris og vand i en gryde og lad det simre ved høj varme til alt vandet er fordampet. Tilføj mælk og salt og skru ned for varmen.
  2. Lad grøden simre ved svag varme i ca. 40-45 minutter og husk at røre i gryden ret ofte, så grøden ikke brænder på. Kom grøden på køl til den er helt afkølet.
  3. Når grøden er blevet kold, går I så småt i gang med forberedelserne til risalamande. Hak mandlerne, eller køb mandelsplinter, pisk cremefine til skum og find vaniljestangen frem.
  4. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i skålen sammen med mandlerne, vaniljepulver og proteinpulver.
  5. Til sidst vendes flødeskummet med grøden og den smages til med lidt melis eller flydende sødemiddel.
  6. Server risalamanden sammen med kirsebærsauce og nyd.

 

Næringsindhold pr. portion

  • 253 kcal
  • 12,8gg proteiner
  • 24,2g kulhydrater
  • 11,6g fedt