Proteinrig risalamande
Proteinrig risalamande – 6 port.
Ingen jul uden risalamande og måske en lille mandelgave. Vi har her lavet en lidt mere proteinrig risalamande, som vi har kogt på letmælk og vendt med pisket cremefine 19% (I kan sagtens bruge piskefløde i stedet eller en anden fløde, som kan piskes), mandler, vanilje og ikke mindst vores vanilje proteinpulver. Denne risalamande smager virkelig godt og kan i den grad anbefales.
Ingredienser
Risengrød
- 6 dl letmælk
- 1,5dl vand
- 120g grødris
- Lidt salt
Risalamande
- Grøden
- 2dl cremefine (kan udskiftes med piskefløde)
- 50g Wispy vanilje proteinpulver
- 30g hakket mandler
- 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
- 1 vaniljestang
- Lidt melis
Fremgangsmåde
- Kom grødris og vand i en gryde og lad det simre ved høj varme til alt vandet er fordampet. Tilføj mælk og salt og skru ned for varmen.
- Lad grøden simre ved svag varme i ca. 40-45 minutter og husk at røre i gryden ret ofte, så grøden ikke brænder på. Kom grøden på køl til den er helt afkølet.
- Når grøden er blevet kold, går I så småt i gang med forberedelserne til risalamande. Hak mandlerne, eller køb mandelsplinter, pisk cremefine til skum og find vaniljestangen frem.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i skålen sammen med mandlerne, vaniljepulver og proteinpulver.
- Til sidst vendes flødeskummet med grøden og den smages til med lidt melis eller flydende sødemiddel.
- Server risalamanden sammen med kirsebærsauce og nyd.
Næringsindhold pr. portion
- 253 kcal
- 12,8gg proteiner
- 24,2g kulhydrater
- 11,6g fedt