Nem og proteinrig jordbær cheesecake
Vi er helt vilde med de små danonino yoghurter, som man spiste enormt meget i 90’erne, så denne cheesecake måtte vi have! Cheesecaken er spækket med Wispy jordbær proteinpulver og den er virkelig lækker. Opskriften giver 8 stk.
Ingredienser:
Bund
- 80g havregryn
- 60g mandler
- 110g dadler
- 40g hakket hvid chokolade
- 20g jordbær proteinpulver
Jordbærpuré
- 200g frosne jordbær
- 10 dråber flydende sødemiddel
- 2 spsk vand
- 1 tsk vaniljepulver
- 10g jordbær proteinpulver
Ostefyld
- Jordbærpuré
- 200g philadelphia light
- 1dl cremefine 19%
- 2 husblas
- 35g florsød
- 20g jordbær proteinpulver
- 40g smeltet hvid chokolade
Fortsætter under billedet...
Fremgangsmåde
- Start med at lave jordbærpuréen. Kom de frosne bær, vand, sødemiddel og vanilje i en gryde og lad det simre 10 minutter. Blend helt fint med en stavblender og rør proteinpulver i puréen. Kan laves i god tid.
- Lav nu bunden ved at blende dadler, mandler, havregryn og proteinpulver sammen. Hak chokoladen og vend den i dejen.
- Kom dejen i en springform på 16 cm med bagepapir i bunden og pres den godt ned. Stil bunden på køl.
- Lav fyldet ved at komme husblas i koldt vand i 15 minutter. Smelt chokoladen i mikroovnen.
- Varm puréen og kom de udblødte husblas deri. Lad dem smelte og lad puréen køle af i ca. 10 minutter.
- Pisk cremefine til en let skum. Find en anden skål frem og pisk philadelphia, proteinpulver og florsød sammen.
- Rør den smeltet hvide chokolade i gryden med den lidt afkølet puré. Kom 2 spsk af ostemassen i gryden og rør det godt rundt.
- Kom indholdet fra gryden i skålen med den resterende ostemasse og rør det sammen.
- Vend tilsidst den pisket cremefine i ostemassen og hæld massen på bunden af kagen. Husk at komme kageplast rundt i kanden af springformen. Stil kagen på køl 3-4 timer – gerne til næste dag.
Næringsindhold pr. stk. kage
- 276 kcal
- 11,6g protein
- 21,8g kulhydrater
- 14,6g fedt