Kalorielet Brownie med flødebolleskum
Ingredienser
Bund
- 1 dåse kikærter
- 10 dadler
- 1 æg
- 1 dl skummetmælk
- 50g æggehvider
- 40g smeltet mørk chokolade
- 30g perfect fit eller sukrin gold
- 20g kakaopulver
- 20g Wispy Chocolate Milkshake proteinpulver
- 20g mandelmel
- 30g Easis smørepålæg
Flødebolleskum
- 100g æggehvider
- 2 spsk. perfect fit
- 270g fibersirup
Topping
- 80g Easis mørk chokolade
- 1 tsk. smør, olie eller kokosolie
Fremgangsmåde
- Vask kikærterne og kom dem i en blender med dadler, æg, æggehvider og mælk. Blend til en lind masse. Tilføj proteinpulver, perfect fit, mandelmel, smørepålæg og smeltet chokolade og blend det godt sammen.
- Kom massen i en form på 22x22 cm og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.
- Lav skummet ved at komme æggehvider i en skål sammen med perfect fit og pisk i 3-4 minutter. Imens kommer i fibersirup i en gryde og lader det koge til massen er 117 grader (det skal ca. koge i 2-3 minutter).
- I en tynd stråle hældes den varme fibersirup i skålen med de pisket æggehvider, mens der piskes på høj hastighed. Lad massen blive pisket i yderligere 8-10 minutter.
- Smør flødebollemassen på den afkølet bund og stil den på køl.
- Smelt den mørke chokolade, tilføj fedtstof og rør det godt sammen. Hæld det over kagen og stil på køl til chokoladen har sat sig.
Næringsindhold pr. stk.
133 kcal.
5g proteiner
9,6 kulhydrater
5,3g fedt