Kaloriefattige kanelsnegle med æbletern
Der plejer at været ret stor opmærksomhed om vores kanelsnegle, så her kommer endnu en skøn opskrift på de lækreste snegle med æbler og kagecreme – så lækkert! Der er brugt en ret stor mængde af det nye Wispy vanilje proteinpulver, som giver en lækker smag af vanilje til sneglene. Opskriften giver 15 stk.
Ingredienser:
Dej
- 25g gær
- 2 dl minimælk
- 2 æg
- 40g kærgården let (evt. smør, olie, kokosolie eller mælk)
- 460g hvedemel
- 30g Easis multisød
- 25g vanilje proteinpulver
- ½ tsk. kardemomme
Æbler
- 2 røde æbler
- 2 tsk. kanel
- 3 spsk. sukrin gold
- 5g kærgården let, smør eller kokosolie
Fyld
- 2 spsk kanel
- 50g sukrin gold
- ½ pose Easis kagecreme
- 15g vanilje proteinpulver
- Evt. 180g dadler
Frosting
- 150g Philadelphia light
- 50g sukrin melis
- 10g vanilje proteinpulver
- Evt. lidt vaniljepulver
Fortsætter under billedet...
Fremgangsmåde:
- Lun mælken (omkring 32 grader) og udblød gæren deri. Tilsæt æg, kærgården, kardemomme, multisød, vanilje proteinpulver og hvedemel.
- Kør dejen 5-10 minutter på køkkenmaskinen og lad den hæve 1 time.
- Lav kagecremen efter anvisning, rør proteinpulver deri og stil på køl.
- Lav ’æblerne’ ved at skære æbler i små tern og kom i en skål sammen med kanel og sukrin gold. Find en pande frem, tilføj 5g kærgården og kom ¼ af æblerne på panden og lad dem stege 5-6 minutter.
- Rul dejen ud til et rektangel og strø med 2 spsk kanel og 4 spsk sukrin gold. Evt. kan I blende de 180g dadler med kanel og sukrin gold og smøre det på dejen i stedet. Det gør sneglene sødere.
- Smør derefter kagecremen på dejen, strø de ikke stegte æbletern på dejen og rul den sammen til en roulade.
- Del dejen i 15 stykker, kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag sneglene ved 200 grader i ca. 18 minutter og lad dem køle af.
- Pisk philadelphia, vanilje proteinpulver, vaniljepulver og sukrin melis sammen og smør det ovenpå sneglene. Top til sidste med de stegte æbler og nyd.
Næringsindhold pr. snegl:
182 kcal8,2g protein
26,1g kulhydrater
4,4g fedt