Julekage
Julen står for døren og det er tid til en masse julelækkerier. Her får I opskrift på en mere kalorielet kikærtekage, som vi har smagt til med julens krydderier som kardemomme og kanel. Kagen er toppet med en creme, som dog ikke er helt kalorielet, men den smager forrygende og passer perfekt til kagen. I kan dog droppe smørret og kun lave cremen på florsød og smøreost, så bliver den bare mere flydende og skal i stedet smøres på kagen og ikke komme på sprøjtepose. Kagen smager virkelig godt og den får julestemningen til at sprede sig.
Opskrift
Ingredienser
Kage
2 dåser kogte kikærter
200g dadler
6 æg
1,5 dl skummetmælk
110g havregryn
60g fedtreduceret mandelmel
60g perfect fit eller gold
25g Wispy vaniljeproteinpulver
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
4 tsk kanel
1 tsk kardemomme
Evt. lidt flydende sødemiddel
Topping
300g flødeost light
150g smør
75g florsød eller flormelis
1 tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde
- Kom kikærter, dadler, æg og mælk i en blender og blend til en lind masse. Tilføj havregryn, mandelmel, bagepulver, perfect fit, kanel, kardemomme og vanilje og blend det hele sammen.
- Kom dejen i en form på 32x22cm og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.
- Når kagen er afkølet, skær I den til et juletræ. Skær resterne af kagen i mindre stykker og server dem ved siden af juletræet.
- Lav cremen ved at piske smøreost sammen med stuetempereret smør, florsød og vanilje. Kom cremen i en sprøjtepose.
- Sprøjt cremen på både den store kage og de små stykker, og pynt med julekugler, julekrymmel, blåbær vendt i guldstøv, julestokke og hvad I ellers foretrækker.
Vi fik 30 stk. kager ud af hele opskriften. Juletræet består af ca. halvdelen af stykkerne.
Næringsindhold pr. styk. uden creme
88 kcal
4,8g protein
10,7g kulhydrater
2,2g fedt
Næringsindhold pr. styk. med creme
140 kcal
5,6g protein
11,3g kulhydrater
7,4g fedt