3 proteinmousser

3 proteinrige mousser

I kender sikkert allerede til vores Wispy proteinpulver med smag af henholdsvis vanilje, chokolade og jordbær. Her har vi lavet en skøn dessertopskrift til jer med alle 3 smagsvarianter – og vi er ret vilde med dem alle 3. I kan selvfølgelig altid nøjes med at lave 1 slags, men hvis I laver alle 3, så kan I jo selv vurdere, hvilken som er bedst.

 

Vaniljemousse - 6 portioner

Ingredienser

3 husblas

3 dl cremefine 19% eller piskefløde

4 æggeblommer

35g Wispy vaniljeproteinpulver

2 spsk multisød

1 vanilljestang

 

Fremgangsmåde

  1. Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. Halver vanilljestang og skrab kornene ud. Kom vanilje i en skål sammen med multisød og æggeblommer og pisk hvidt.
  2. Tilføj proteinpulver og pisk det hurtigt sammen med æggesnapsen.
  3. Pisk flødeskum i en anden skål.
  4. Kom de udblødte husblas i en gryde med 2 spsk fløde, lun det ved svag varme og lad det efterfølgende køle lidt af.
  5. Kom 2 skefulde æggesnaps i gryden og rør det sammen med den smeltet husblas. Hæld indholdet fra gryden i skålen med den resterende æggesnaps og vend det forsigtigt.
  6. Vend derefter den pisket fløde i æggesnapsen og smag til med florsød eller lidt flydende sødemiddel.
  7. Kom moussen på 6 små glas og stil på køl i 3-4 timer eller til dagen efter.

  

Chokolademousse – 6 portioner

Ingredienser

3 dl cremefine 19% eller piskefløde

35g Wispy chokoladeproteinpulver

125g mørk chokolade

4 æggeblommer

2 spsk multisød

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer og multisød godt sammen.
  2. Pisk fløden til en let smuk i en anden skål.
  3. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad og lad det køle lidt af.
  4. Kom den lidt afkølet chokolade i æggesnapsen og rør det godt sammen. Vend forsigtigt piskefløden i chokolademassen.
  5. Kom moussen på 6 små glas og stil på køl minimum et par timer eller til næste dag.

 

Jordbærmousse - 6 portioner

Ingredienser

2 husblas

250g frosne jordbær

3 spsk multisød

3 dl cremefine 19% eller piskefløde

35g Wispy jordbærproteinpulver

1 tsk vanilje

 

Fremgangsmåde

  1. Start med jordbærmassen ved at komme jordbær i en gryde sammen med vaniljepulver og 3 spsk multisød. Lad det simre 10 minutter og blend med en stavblender. Lad bærmassen køle lidt af.
  2. Kom husblas i koldt vand i 15 minutter.
  3. Pres vandet fra husblas, kom det i den let afkølet bærkompot og lad det smelte. Lad igen massen stå nogle minutter og køle af. Vend proteinpulver i jordbærmassen.
  4. Pisk fløden til let skum, vend bærkompotten deri og smag til med flydende sødemiddel eller florsød.
  5. Kom den færdige mousse på 6 små glas og stil på køl i 3-4 timer eller til dagen efter.

 

Næringshold pr. portion– vaniljemousse

153 kcal

6,6g protein

5,2g kulhydrater

12,8g fedt

 

Næringshold pr. portion – chokolademousse

281 kcal

8,2g protein

11,7g kulhydrater

23,1g fedt

 

Næringshold pr. portion – jordbærmousse

170 kcal

7g protein

8,6g kulhydrater

13g fedt